כולנו מנסים להימנע מהרגשות השליליים, ההתמודדויות המורכבות, השיחות הקשות והתחושות הרעות. במיוחד היום, בעולם ששואף לצמצם את הכל לתמונה הכי טובה, המסעדה הכי שווה והיעד הכי נחשק – הרגשות השליליים, איך לומר זאת, לא נהנים ממומנטום חיובי.
תחשבו כמה פעמים ביום אתם נמנעים מהרגשות שלכם, בורחים משיעמום, מתחמקים ממחויבות, מעמעמים את העצב. אתם לא עושים את זה באופן מודע או ישיר, לרוב פשוט מתמסרים לפעולות מסיחות דעת כדי לא להרגיש רע.
וכך אתם מוצאים את עצמכם פתאום מכינים את הקפה השלישי ברצף, אוכלים את העוגיה המספר 4 בלי לשים לב, גולשים ברשתות החברתיות בלי לזכור למה אתם שם וקוראים חדשות כי חייבים להיות מעודכנים כל הזמן. וכמובן יש את השיחות וואטסאפ שפשוט מחייבות את נוכחותכם המלאה, במיידי.
ומה קורה בתקופות של משברים או מלחמה? כשהרגשות מציפים, הכאב גדל והתקווה נחלשת. מה אנחנו עושים עם כל הרגשות האלה? הרי אי אפשר לשבת כל היום בבית ולהרגיש רע, אי אפשר להעניק להם את הזמן הנדרש כי יש דברים חשובים יותר לעשות, ואולי בכלל אנחנו מפונקים מדיי כדי להתייחס לעולם הרגשי הזה בזמן שאנשים אחרים מתמודדים עם אובדן.
איך שאתם לא מסתכלים על זה, הרגשות השליליים באופן אוטומטי תמיד נמצאים במצב של תיעדוף חסר, מצב של או או, אף פעם לא גם וגם.
אבל אם הדרך המיוחדת שלכם חשובה לכם באמת, אם אתם רוצים לצעוד בנתיב שנועד רק בשבילכם, אם אתם רוצים לגלות מה הדברים שחשובים לכם, בחרו לעשות מקום לרגשות השליליים. זה לא אומר שעליכם לשקוע בתוכם או להתמקד בשלילי, ממש לא. זה אומר שלרגשות השליליים צריך לייצר מקום בלב, לקבל אותם כשהם עולים ובעיקר לא לברוח מהם באופן שמבזבז לכם את האנרגיה על דברים שלא חשובים לכם כלל וכלל.
כי מתוך הכאב, הקושי והעצב תכירו את עצמכם, את האהבות שלכם, את השמחות שלכם ובעיקר את הדברים שחשובים לכם.
אז איך תזהו שאתם לא בורחים מהרגשות השליליים, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשים לב:
- יש לכם פעולות קבועות שנועדו להסיח אתכם
- אתם מנשנשים, מכינים קפה, לוקחים הפסקות – יותר מדיי
- קשה לכם להתרכז בעבודה ואתם מגיעים לתחושת מיצוי מהר מדיי
- אתם כל הזמן חושבים על החופשה הבאה שלכם