מאז ה-7 באוקטובר, כל יום בישראל הוא רכבת הרים רגשית. התחושות יכולות לנוע בין פחד קיומי ממלחמה איזורית, קריסה כלכלית, עתיד לא ידוע לבין גאווה, תקווה ואמונה שהכל יהיה טוב.
התחנות של הרכבת הרגשית כל כך קרובות אחת לשניה, שבנסיעות שבין לבין, כשאנחנו מסתכלים מהחלון כל מה שאנחנו רוצים זה קצת להתנתק. הבעיה היחידה היא שקצת ניתוק זה דבר בריא והרבה ניתוק יכול להוביל לבריחה מהמציאות ומהרגשות.
לכן למרות הקושי של התקופה והעומס הרגשי שהיא מביאה איתה, ניתוק היא אולי הבחירה הכי פחות מוצלחת. אז מה עושים כשמעורבות יתר מקפיצה את הדופק וניתוק מביא לאסקפיזם ותחושת ריקנות?
אין ספק שכדי להתמודד עם המצב זה דורש גמישות רגשית ברמה אולימפית, ואיך לומר את זה בעדינות, בתחום הרגשי לישראלים אין הרבה מדליות. הנטייה הטבעית שלנו היא לשדר איתנות, להמשיך בשגרה ופשוט להסתדר. אבל האם זה טוב לנו? בתקופה כזאת, פחות.
כדי לעבור את התקופה הזאת בצורה בריאה ומעצימה, מומלץ לשפר את היכולת להביע רגשות ולהתחבר לרגשות הפחות זוהרים. בקיצור, במקום שנתמקד בלהרגיש טוב, זה הזמן להיות טובים יותר בלהרגיש.
לפני שניתן לכם כמה רעיונות שווים איך להיות טובים יותר בלהרגיש, נזכיר רק בקצרה שמלחמות מנצחים גם עם רוח, והאחריות לדאוג לרוח ולמצב הרוח מוטלת על כל אחת ואחד מאיתנו באופן אישי.
אז הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם להרגיש, לא להרגיש טוב, אלא פשוט להרגיש – כי כשאתם תרשו לעצמכם להרגיש הרוח שלכם תגדל, הנפש שלכם תתרחב ודברים טובים יותר יתחילו לקרות לכם ולסובבים אתכם:
- אם עולה אצלכם עצב עמוק או רגש חזק לנוכח משהו שקרה או קורה. תנו לו לצאת.
- חברו את עצמכם לטבע. ההיגיון הפנימי העמוק שלו יעניק לכם תחושת משמעות.
- הביעו יותר רגשות כלפי זרים. קבלו החלטה להיות אדיבים, מכילים, טובים וחומלים יותר כלפי הסביבה.
- נתבו את הכעס, התסכול והעצבנות לכתיבה, שם הם לא יכולים לפגוע באף אחד, אבל תאפשרו להם לצאת בלי פילטר.
- תהפכו את עצמכם לציידים של השראה. גלו מה גורם לעיניים שלכם לנצוץ והשקיעו אנרגיה בלמצוא את זה.
- תתמסרו לכל סוג של יצירה, היא תעמיק לכם את העולם הרגשי ותעזור לכם לבטא אותו