שינה היא הבסיס לבריאות הפיזית והנפשית שלנו, אבל כמה מאיתנו באמת מקדישים לה את תשומת הלב שמגיעה לה? רובנו מחזיקים ברעיונות ומיתוסים על שינה שפשוט עושים לנו ולבריאות שלנו נזק.
🤯 מיתוס #1 בעיות שינה לא משפיעות על הבריאות
מחקר מטה-אנליזה שפורסם בכתב העת Clinical Cardiology מצא כי לסובלים מנדודי שינה יש סיכון גבוה ב-69% ללקות בהתקף לב ynet.co.il. זהו נתון מדאיג למדיי. אין מה לעשות, הגוף שלנו לא יכול לתפקד בלי שינה מספקת. שינה מחזקת את המערכת החיסונית, משפרת את הריכוז, מאזנת את ההורמונים ואפילו משפיעה על מצב הרוח שלנו. חוסר בשינה? מוביל לעייפות כרונית, מתח, השמנה ואפילו מחלות לב.
🤫 מיתוס #2 לא נורא אם אשן 4 שעות בלילה
מחקרים מצאו כי פחות משש שעות שינה בלילה, או שינה לא-רציפה, קשורות לעלייה בסיכון לטרשת עורקים המובילה להצרתם: davidson.weizmann.ac.il. לכל גיל יש את כמות השינה האידיאלית שלו: תינוקות זקוקים ל-14–17 שעות ביום, ילדים צריכים 9–11 שעות, ומבוגרים? בין 7–9 שעות, זה האופטימלי, אבל לא פחות – 6 שעות. זכרו, זה שאתם מבלים במיטה הרבה שעות לא אומר שאתם באמת ישנים.
👎 מיתוס #3 אני נרדם בכל מקום ובכל זמן
אחד הדברים שהכי משפיעים על השינה שלכם הוא שגרה קבועה. ללכת לישון ולקום באותה שעה בכל יום – גם בסופי שבוע – זה מתכון בטוח לשינה עמוקה ומרעננת. אורח חיים לא מסודר משבש את מחזורי השינה וגורם לכם להרגיש עייפים גם אחרי לילה שלם במיטה. גם אם אתם חושבים שאתם יכולים לישון בכל מקום ובכל זמן, אל תהפכו את זה להרגל, כי עם הזמן השינה שלכם תשתבש.
📱 מיתוס #4 מה הסיפור של המסכים, אני נרדם עם סמארטפון ביד
הרבה אנשים הולכים לישון עם סמאטרפון במיטה, ואפילו נרדמים, אבל השאלה הגדולה איך זה משפיע על השינה שלהם? מכיוון שהאור הכחול של המסכים מעכב את הפרשת המלטונין (ההורמון שמכניס אותנו למצב שינה) זה פשוט פוגע באיכות השינה. רוצים לישון טוב יותר? ותרו על המסכים לפחות שעה לפני השינה. מחקרים הראו כי חשיפה לאור כחול דרך המסכים שלנו בשעות הלילה פשוט מדירה שינה מעינינו.
💊 מיתוס #5 במצב שלי רק כדור שינה יעזור
חכו עם תרופות. יש להם תופעות לוואי לא נעימות וגם המסר שאתם מעבירים לעצמכם במיינד הוא שאתם לא בשליטה. הרבליסטים קלינים בכל העולם מטפלים בבעיות שינה באמצעות צמחי מרפא. למה? כי לצמחי מרפא יש היסטוריה ארוכה של תמיכה גם בפן הפיזי וגם בפן הרגשי של השינה. צמחים כמו אשווגנדה, פסיפלורה ולריאן וקמומיל יעזרו לכם להרדם או לחזור לישון לאחר התעוררות באמצע הלילה, אבל הם גם יחזקו אתכם מנטלית ופיזית לאורך כל תקופת ההתמודדות. בייסלף סליפ היא פורמולה טבעית מהרבליסט קליני מוסמך שתתמוך בשינה שלכם באופן טבעי וללא שום תופעות לוואי.
לרכישת תוסף השינה לחצו כאן: בייסלף סליפ